Waar staat Nils voor

Licht geeft onze wereld vorm. Zonder licht, zien we geen vorm, kleur of reliëf. Dus daar waar het daglicht niet reikt, gebruiken we de krachten van de natuur om ons eigen licht te creëren. Vanaf de prehistorische fakkeldragers via Edison’s gloeilamp naar de lichtgevende diodes (LED’s) van vandaag, heeft innovatief denken ons pad verlicht. Netherlands Innovative Lighting Systems (NILS) zet deze traditie voort.

Licht brengen daar waar het nodig is. NILS produceert professionele lichtoplossingen die de veiligheid verhogen, de effectiviteit doen toenemen en het uiterlijk verbeteren in een breed scala van professionele toepassingen. Wij realiseren complete “turn-key” systemen en producten – inclusief armaturen, behuizing , besturingselektronica en software.

Innovatieve materialen en technologieën. Wij gebruiken combinaties van biohars, een materiaal dat geen milieuonvriendelijke componenten bevat – duurzame LED’s, efficiënte gasontladingslampen, fiber-optic technologie en “optical light” folie in toepassingen variërend van dynamische markering en veiligheidsleuningen tot ondersteunende verlichting en creatieve lichtborden.

Bediening van opkomende en bestaande markten. Onze producten kunnen op vele manieren worden toegepast, zoals in verkeersinfrastructuren, weg- en spoortunnels, marine- en offshore installaties, industrieterreinen, openbare gebouwen, bouwkundige projecten en recreatieparken. Kortom, overal waar licht de kwaliteit van leven verbetert.

Missie

Een bedrijf voor deze eeuw. NILS is een, net voor het begin van het nieuwe millennium opgezette, moderne, gezonde onderneming met geïnspireerde en gemotiveerde werknemers die innovatieve verlichtingssystemen ontwikkelen, produceren en wereldwijd verkopen. Zij hebben een missie:

“Op een innovatieve wijze gebruik maken van duurzame en energiezuinige lichtbronnen en materialen voor praktische en verantwoorde producten die de samenleving verlichten.”

Standaardproducten voor klantspecifieke situaties. NILS concentreert zich op “standaard” en OEM verlichtingssystemen die worden gebruikt om op maat gemaakte toepassingen te ontwerpen voor zowel binnen- als buitenshuis. Wij geloven dat LED’s een belangrijke lichtbron zal zijn voor de toekomst, veel van de NILS’ ontwerpen profiteren van hun energiezuinigheid en lange levensduur. En ook al gebruiken producten zoals veiligheidsleuningen en lichtbuizen conventionele lichtbronnen, ze hebben één ding gemeen: energiezuinigheid.

Een pakket aanvullende disciplines. Om innovatieve ideeën succesvol op de markt te introduceren, heeft NILS experts in dienst in vele verschillende vakgebieden, waaronder electronica, bouw- en werktuigbouwkunde, electrotechniek, scheikunde, verlichtingstechniek en productietechniek. We beschikken over de exclusieve rechten voor het gebruik van biohars in lichttoepassingen en zijn zeer ervaren in het ontwerpen van gietvormmatrijzen en gietvormtechnieken hiervoor.

Een sterke technische basis. De onderneming heeft al vele patenten op haar naam. Onze pioniersgeest en onze wil om professionele verlichtingssystemen te verbeteren en te vernieuwen met enerverende toepassingen en producten, houden ons in de voorste gelederen, zowel in termen van technologie als in praktische ervaring. Veel toepassingen zijn net in opkomst, maar door te participeren in projecten samen met lokale, regionale en nationale overheden, hebben we daar toch al een goede reputatie opgebouwd.